Amerika’da artan koronavirüs vakalarında yeni rekor!

Amerika koronavirüs rekor vaka
Amerika koronavirüs rekor vaka

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan koronavirüs ile alakalı olarak ilk aylardan itibaren salgının merkezi haline gelen Amerika’da vaka sayılarında artış devam ediyor. Son gelen rakamlara göre 946 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile birlikte toplam ölüm sayısı 142 bin 64 oldu.

SALGININ MERKEZİ YER DEĞİŞTİRİYOR

Ülkede birkaç haftadır özellikle sahil eyaletlerde artan vakalar korkutmaya başladı. New York, New Jersey ve daha birçok eyalette virüs yayılımı kontrol altına alınmışken Florida, Kaliforniya, Teksas, Illinois gibi eyaletlerde ise günlük yeni vaka sayıları 10 binlerle ifade ediliyor.

Bu hızla devam ederse birkaç gün içerisinde New York, en çok vakanın görüldüğü eyalet olma statüsünden çıkarak, ikinci hatta üçüncü sıraya yerleşecektir.

Bugüne kadar yapılan 46 milyon 608 bin 707 testten 3 milyon 770 bin 12 kişinin sonuçları pozitif çıktı. Kuzey doğu eyaletleri ilk başlarda yüksek kayıplar verirken şimdilerde en az vakanın görüldüğü eyalet oldular. Şimdilerde tatil bölgelerinde özellikle Florida, Kaliforniya ve ilk günden beri koronavirüsü ciddiye almayan Teksas’da artmaya başladı.

AŞI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Koronavirüs aşısı ile alakalı birçok şirket süreci hızlandırırken Novavax başta olmak üzere birçok ilaç firması da devletten yüklü miktarda araştırma yardımı aldı. 27 Temmuz 2020’de insanlar üzerinden denemelerin başlayacağı test süreçleri eğer başarılı olursa yakın bir tarihte seri üretime geçilerek aşı tüm dünya ile paylaşılmaya başlanacak.

HALİL KILIÇ / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’da artan koronavirüs vakalarında yeni rekor!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!