Ukrayna, ABD’den 250 Milyon Dolarlık Askeri Yardım Alacak

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden çatışmalara Amerika Birleşik Devletleri'nden bir destek daha geldi. Ukrayna'ya yapılacak olan 250 milyon dolarlık yardım ile birlikte Ukrayna savunma sistemlerini güçlendirecek. İşte haberin detayları...

featured

ABD, Ukrayna’ya 250 milyon dolar ek askeri yardım sağlayacağını açıkladı. Bu yardımın, Ukrayna’nın kritik güvenlik ve savunma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, bu ek yardım paketinin, ABD yönetiminin Ağustos 2021’den bu yana Ukrayna’ya sağladığı 45. askeri yardım paketi olduğu bildirildi.

Yardım paketinin içeriği

250 milyon dolarlık ek yardım paketi; ek hava savunma malzemeleri, topçu mühimmatı, mayın temizleme ekipmanları, roketler, tıbbi araçlar, yedek parçalar ve savaş alanında kullanılacak diğer ekipmanları içermekte. Bu malzemelerin, Ukrayna’nın Rusya’nın devam eden saldırılarına karşı koymasına yardımcı olması hedefleniyor.

ABD, Ukrayna’ya destek vermeye devam edecek

Açıklamada ayrıca, ABD’nin Ukrayna’ya, acil savaş alanı ihtiyaçlarını ve uzun vadeli güvenlik yardımı gereksinimlerini karşılamak için müttefik ve ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ukrayna, ABD’den 250 Milyon Dolarlık Askeri Yardım Alacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!