Afganistan 1923 dev adam resmi gerçek mi sahte mi?

Son günlerde sosyal medyada paylaşılan Afganistan'da 1923 yılında çekildiği iddia edilen dev adam resmi epey paylaşıldı. Birçok kişinin tartıştığı bu fotoğraf ile alakalı sahte mi yoksa gerçek mi soruları soruluyor. İşte haberin detayları..

dev adam fotografi sahte mi gercek mi

1923 Afganistan Fotoğrafı Gündemde: Kandahar’daki Dev Adam Resmi Aslında Ne Anlatıyor? İngilizce olarak paylaşılan bu fotoğrafın başlığı ” The giant of Kandahar , photographed Afghanistan 1923″ şeklindedir. Peki bu fotoğraf sahte mi yoksa gerçek mi? Gelin birlikte inceleyim.

Sosyal medyanın gündemine oturan bir fotoğraf var. 1923 yılında Afganistan’da çekildiği iddia edilen bu fotoğrafta, bir kalabalığın arkasında elleri iplerle bağlı devasa bir insan figürü dikkat çekiyor.

kandahar afganistan dev adam 1923 fotograf

Fakat bu ‘Kandahar dev adam’ resminin orijinalliği şüpheyle karşılanıyor. Fotoğrafa detaylı bir gözle bakıldığında, bazı görsel tutarsızlıklar ortaya çıkıyor.

Özellikle dev adamın bacak kısmı, fotoğrafın dijital olarak değiştirilmiş olabileceğini düşündürüyor. Sağ bacakta dizden aşağıya doğru bir kısım eksik gibi gözüküyor. Bu eksiklik, önündeki çocukla bile açıklanamıyor. Sol tarafta da benzer bir durum söz konusu: ayağın ve bacağın geri kalanı gözükmüyor.

Bu tutarsızlıklar, fotoğrafın aslında modern bir fotomontaj olabileceğini gösteriyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Kandahar’daki bu dev adam gerçek mi, yoksa dijital bir oyunun ürünü mü? Görüşlerinizi bizimle paylaşın!

2
be_end_m
BEĞENDİM
1
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Afganistan 1923 dev adam resmi gerçek mi sahte mi?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. O devi nasil yakalamislar? Hadi yakaladilar diyelim, nasil zaptetmisler? Hadi zapt ettiler diyelim bu dev Ile alakali neden baska resimler yok? Sahte.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!