İsrail’in hastane saldırısı uluslararası tepkilere neden oldu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. Son olarak, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda en az 500 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıya uluslararası tepki yağdı.

featured

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. En son Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi, İsrail ordusu tarafından vuruldu. Bu saldırıda en az 500 kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından uluslararası arenada büyük bir tepki dalgası oluştu. Netanyahu’ya yakın bir isim olan Hananya Naftali, saldırıya dair sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı fakat daha sonra bu paylaşımı kaldırdı.

Gazze’de, Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun sonrasında İsrail, bölgeye saldırılarına başlamıştı. El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yapılan saldırı sonrasında, birçok ülkeden tepki yağdı. Amerika Başkanı Biden, Ürdün ziyaretini iptal etti ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil toplantı yapacağı belirtildi.

Rusya’nın lideri Putin, söz konusu hastane saldırısını “derin bir trajedi” olarak nitelendirdi ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bu konuyu görüştüklerini belirtti. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in son saldırılarından bu yana Gazze’de 3.300 kişinin yaşamını yitirdiği, 13.000’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail’e karşı global bir tepkinin zamanının geldiğini belirtti. Mısır lideri Sisi ise, “Sina’ya sürgünü reddediyoruz ve Filistin meselesinin gözardı edilmesini kabul etmiyoruz” dedi.

Kaynak: cnn.com ve apnews.com

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İsrail’in hastane saldırısı uluslararası tepkilere neden oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!