Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki seçim kavgasında yeni gelişme

Şanlıurfa Suruç: Mehmet Şah Yıldız, Esvet Şenyaşar, Adil Şenyaşar, Celal Şenyaşar
Şanlıurfa Suruç: Mehmet Şah Yıldız, Esvet Şenyaşar, Adil Şenyaşar, Celal Şenyaşar

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ile Esvet Şenyaşar ve çocukları Adıl Şenyaşar ile Celal Şenyaşar’ın hayatını kaybettiği seçim kavgasında bugün ilk duruşma görüldü.

Koronavirüs nedeniyle mahkumlardan Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız, ses ve görüntü bilişim sistemleri (SEGBİS) kullanarak uzaktan duruşmaya katıldı. Normalde Malatya 3. ağır ceza mahkemesinde görülecek olan dava yine KOVİD-19 tedbirleri nedeniyle Malatya 4. ağır ceza mahkemesinde görüldü.

Her iki tarafta saldırının kendilerinden kaynaklanmadığını, ilk önce karşı taraftan geldiğini söyleyerek kendilerini savundu ve serbest kalmalarını talep etti. 22 ay sonra görülen ilk duruşmada hakim hakim avukatların sunduğu hiç bir talebi kabul etmeyerek mahkemeyi 5 Temmuz 2020’ye erteledi.

SEÇİM NEDENİYLE KAVGA ÇIKMIŞTI

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde AKP’nin Şanlıurfa adaylarından Suruç’lu İbrahim Halil Yıldız ve yakınları esnaf ziyaretleri yaparak, vatandaşlardan oylarını talep ediyorlardı. Suruç çarısında esnafları ziyaret eden İbrahim Halil Yıldız ve birkaç yakını, Şenyaşar’ların işlettiği dükkana girmişti.

Birkaç dakika içinde olay büyüyerek silahların konuştuğu kavgaya dönüştü. Olay yerinde Adil Şenyaşar vurularak yaralanmış, milletvekil Yıldız’ın abisi Mehmet Şah Yıldız da olay yerinde can vermişti. Adil Şenyaşar, ambulanslarla Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve tedaviye alınmıştı.

Her iki aile arasında hastanede kavga çıkmış ve burada Esvet Şenyaşar ile Celal Şenyaşar hayatını kaybederken toplamda 13 kişi yaralanmıştı. Emniyet Fadıl Şenyaşar ile yaralı olan Ferit Şenyaşar’ı gözaltına almış, çıkarıldıkları mahkemede Fadıl Şenyaşar’ın tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Bir müddet sonra milletvekili İbrahim Halili Yıldız’ın abisi Enver Yıldız Şanlıurfa Adliyesi’ne giderek teslim olmuş ve onun da tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki seçim kavgasında yeni gelişme
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!